Zo ogen je wimpers extra lang

WimpersHebben wenkbrauwen het enkele jaren voor het zeggen gehad, dan zijn nu de wimpers aan een revival toe. Veelvuldig gespot op de catwalks: spinnenwimpers, waarbij de wimpers – boven en onder – stevig met mascara werden aangezet en zelfs met opzet klonterden. Daarom: 5 tips om je wimpers extra in de kijker te zetten.

1. Krul je wimpers
Ze zien er wat akelig uit, die wimperkrullers, maar geef ze toch maar eens een kans. Gekrulde wimpers vallen immers veel meer op dan rechte exemplaren. Bonus: je blik lijkt ook meteen veel frisser. Krul je wimpers voor je mascara aanbrengt (anders gaan ze niet krullen, maar in een vreemde hoek staan) en warm de wimperkruller enkele seconden op met een haardroger voor een nog indrukwekkender krulresultaat.

2. Weg met oude mascara
Met een uitgedroogde mascara kun je de puntjes van je wimpers niet mooi aanzetten, waardoor ze net korter lijken in plaats van langer. Vervang je mascara daarom elke drie maanden. Droogt je mascara snel uit? Stop dan met het borsteltje in en uit het tubetje te pompen, zo komt er te veel lucht aan de substantie en gaat die sneller uitdrogen en korrelen.

3. Eentje is geentje
Vergeet de aloude regel dat je mascaralaagjes niet bovenop elkaar mag stapelen. Dat was misschien vroeger het geval (toen de formules nog veel zwaarder waren), maar nu zijn drie of zelfs vier laagjes geen probleem meer. Vergeet tussendoor niet even wat extra mascara op je borsteltje te nemen voor een extra dramatische wimperlook.

4. Exit eyeliner (bovenaan)
Korte wimpers? Dan gebruik je liever geen eyeliner op je bovenste ooglid. Zo zorg je er namelijk voor dat je wimpers en het zwarte lijntje één geheel gaan vormen, en lijken je wimpers dus optisch korter. Een lijntje onder het ooglid kan dan weer wel: je ogen lijken er groter door en je bovenste wimpers langer.
5. Zachthandig
Stop met hardhandig schrobben: met je wimpers spring je het liefst delicaat om. Vouw een wattenschijfje met make-upremover om je wimpers en houd even vast zodat de mascara kan oplossen. Verwijder de mascararesten daarna voorzichtig, want anders gaan je wimpers breken en worden ze vanzelf korter. Na de douche droog je je wimpers ook af met een zachte handdoek.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach