Over het leven van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent leidde een turbulent leven. In de jaren zestig zette hij trends zoals de ‘beatnik look’, de broekpak en puntige laarzen die tot de dijen komen. Ook ontwierp hij midden jaren zestig tricotjurkjes die geinspireerd op het werk van Piet Mondriaan, primaire kleuren met een zwarte omlijning en een bedachte vlakverdeling.

Het is nu vier jaar geleden dat deze spraakmakende ontwerper is overleden. Vorig jaar zagen we al in de docu L’Amour Fou hoe zijn imposante leven eruit zag, maar binnenkort is de ontwerper ook te zien in een zogenaamde ‘biopic’.

Deze film zal voornamelijk gaan over zijn ‘proffessionele’ leven en zijn relatie met Pierre Bergé, die zijn partner was voor vijtig jaar. Een vertegenwoordiger van de Pierre Bergé- Yves Saint Laurent Foundation zegt dat Bergé achter het project staat. Het is nog niet bekend wanneer deze film te zien zou zijn, maar op het moment dat het bekend is, zal je het hier lezen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: fashionadmin

Post Author: fashionadmin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*