Adidas teruggefloten door consument

Onlangs kwam het Duitse sportmerk Adidas met een hele controversiële foto op hun Facebook pagina. Hiermee kondigde het merk een nieuwe sneaker aan, die in augustus van dit jaar gelanceerd zou moeten worden.

De foto toonde een paar sneakers met heuse plastic enkelbanden en kettingen eraan. Een best vreemd verschijnsel, maar Adidas had hoogstwaarschijnlijk nooit gedacht dat er zoveel ophef over de schoenen zou ontstaan. Vele woedende reacties volgden en men omschreven de sneakers als ‘slavenschoenen’. Zwarte slaven in Amerika droegen in de 19e eeuw dergelijke enkelbanden en mensen vinden het onbehoorlijk om daar nu een fashion statement van te maken.

De foto kwam halverwege juni als voorproefje op de Facebook pagina, maar na alle ophef heeft het merk laten weten de sneakers in augustus niet te lanceren.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*