Catwalkshow op het Binnenhof

Modeontwerpers Jan Taminiau, Ilja Visser, Bas Kosters, Maryam Kordbacheh, Winde Rienstra en Marga Weimans hebben hun werk getoond in de Ridderzaal van het Binnenhof in Den Haag tijdens ‘Catwalk for innovation’, een cross-overtussen disciplines als mode, maar ook muziek en dans. Het Kyteman Orchesta speelde er bijvoorbeeld live; de vrouwen gekleed in Marcha Hüskes.

De Catwalk for innovation maakte deel uit van het programma van de eerste editie van TEDxBinnenhof. Tijdens TEDxBinnenhof presenteerden ondernemers, uitvinders en wetenschappers hun veelal duurzame innovaties – voor maatschappelijke problemen op het gebied van energie, water, landbouw en voeding – waarmee zij wereldwijd hopen door te breken. TED is een beroemd Amerikaans congres, dat al sinds 1984 de beste wetenschappers, ondernemers en kunstenaars bij elkaar brengt. TED staat voor Technology, Entertainment, Design, en het motto is, ‘Ideas worth spreading’.

Angelique Westerhof noemt het op haar blog op Vogue.nl een droom die uitkomt. Ze verduidelijkt: “Ik vind het een geweldige eer dat mode – na jarenlang in Nederland zo’n grote achterstand als discipline te hebben gekend – nu tot een focus sector is geworden,” aldus de directeur van de Dutch Fashion Foundation.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een deel bijgewoond van het evenement in de Ridderzaal. Ook demissionair minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie was aanwezig.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*