Lady Gaga betaalt hoogste prijs ooit voor Alexander McQueen-jurk

$133.075 heeft Lady Gaga afgelopen week neergeteld voor een jurk van de in 2010 overleden designer Alexander McQueen. Gaga kocht de jurk op een veiling bij het veilinghuis Christie’s in Londen, waar de persoonlijke collectie van mode-icoon en verzamelaar Daphne Guiness werd geveild. Het bedrag is het hoogste dat ooit voor een McQueen-creatie is betaald, maar we kennen Lady Gaga natuurlijk al langer als het gaat om aparte creaties en rare bedragen die ze daar aan spendeert.

In totaal werd bijna een kwart miljoen dollar opgehaald, dat naar de Isabella Blow Foundation gaat, een stichting die door Guiness is opgericht om talentvolle artiesten te ondersteunen en daarnaast bijdraagt in het onderzoek naar mentale ziektes. Gaga was overigens niet persoonlijk bij de veiling aanwezig, zij bracht haar bod uit per telefoon.

Natuurlijk is een McQueen-jurk leuk voor in je collectie, maar voor dat bedrag? Wat vinden jullie ervan…

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*