Lancering High Fashion Low Countries

Ondanks dat het Nederlandse en het Belgische straatbeeld qua mode doorgaans toch wel wat verschilt, gaan drie Nederlandse en drie Belgische ontwerpers samenwerken op een vernieuwende en duurzame collectie op de markt te brengen. Het project ‘High Fashion Low Countries’ gaat vandaag, 13 juli, van start op de Amsterdam Fashion Week, waarna het in oktober ook nog te zien zal zijn in Antwerpen en Brussel. Dan opent tijdens het zogenaamde ModeParcours in het nieuwe modecentrum MAD in Brussel een expo met installaties van de zes designers, gevolgd door een lezingenreeks rond ‘slow fashion’ in samenwerking met het Flanders Fashion Institute in Antwerpen.

Initiatiefnemer is de Nederlandse ambassade in Brussel. Curatoren zijn Javier Barcala en Eve-Marie Kuijstermans. Zij haalden voor België de designers Helena Lumelsky, Katrien Van Hecke en Céline De Schepper over de streep en wisten voor Nederland Jantine Van Peski, Natalie de Koning en Pauline Van Dongen te overtuigen. Een weloverwogen keuze, omdat deze zes designers de voorbije jaren al getoond hebben dat ‘sustainability’ en eerbied voor oude technieken en ambacht voor hen geen loze bewoordingen zijn.

De eerste zes outfits worden vertoond tijdens de Amsterdam Fahsion Week in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam van 13 tot en met 15 juli.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*