De nieuwe Miss World komt uit China

Miss China Wen Xiayu mag zich voortaan ook Miss World noemen. De beeldschone uit de provincie Liaoning won zaterdag de schoonheidswedstrijd in de woestijnstad Ordos in het Chinese Binnen-Mongolië. Wen is de tweede Chinese winnares, na Zhang Zilin in 2007. Aan de wedstrijd namen 115 mooie dames deel, het hoogste aantal ooit.

Na het goud voor Wen volgden zilver en brons voor respectievelijk Miss Wales en Miss Australië. De krant Times of India somde op welke missen de halve finales haalden. Daar was, alsof het om Olympische spelen ging, wel sprake van Miss Nederland.

De kandidates defileerden gewoontegetrouw in badpak en avondkledij; sommigen waren evenwel gekleed als oosterse danseressen, met een blote buik. Het evenement werd naar verluidt wereldwijd gevolgd door één miljard kijkers.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*