Tips voor een mooie decolleté

Enkel een mooie décolleté kan ervoor zorgen dat uw zomers topje helemaal tot zijn recht komt. De succesformule? Een goed zittende bh, een grondige verzorging van uw huid en enkele trucjes van de rich and famous.

Een paar kilootjes meer of minder dan vorig jaar? Laat dan opnieuw uw bh-maat bepalen in een gespecialiseerde zaak. Ook als u het afgelopen jaar begon met sporten of als u een zwangerschap achter de rug heeft, kan dat een invloed hebben op de pasvorm van uw lingerie. En een prachtige décolleté, dat lukt alleen met een bh die perfect past!

Beha’s met kant en andere fantasietjes passen niet onder strakke topjes. Iedere oneffenheid oogt dan als een enorme bobbel op uw borsten. Voor strakke topjes kiest u best een sobere beha in een soepele stof als katoen of tricot. Naadloze cups zorgen ervoor dat de lingerie onzichtbaar blijft.

Een traditionele beha combineren met een strapless topje is geen goed idee. Ook bh’s met doorzichtige bandjes laat u best links liggen. De bandjes blijven hoe dan ook zichtbaar en de rubberen textuur irriteert uw huid. Beter zijn de zelfklevende siliconenbeha’s, bij Hunkemöller te koop voor 14,95 euro. Deze bh’s kunnen gewassen worden en zijn dus herbruikbaar. Siliconenbeha’s zijn ook handig bij haltertopjes. Kiest u voor een topje met extreem diepe halsuitsnijding, dan bieden flexibele, zelfklevende wegwerpcups voldoende steun. De cups dienen afzonderlijk vastgekleefd te worden onder de borsten. Victoria’s Secret verkoopt ze aan 12 euro per zes paar.

Geen bh dragen, is enkel weggelegd voor dames met een kleine cupmaat. Blijft het vervelende verschijnsel dat de tepels bij het minste briesje door uw topje prikken. Ook daarvoor biedt Victoria’s Secret een oplossing: zelfklevende bloemetjes in polyester, net groot genoeg om de tepels te bedekken.

De juiste beha gevonden? Dan kan enkel een goede verzorging van uw décolleté garanderen dat oneffenheden of kleine pukkeltjes uw schitterende topje geen onrecht aandoen. Een milde scrub gomt kleine foutjes weg zonder de tere huid van uw décolleté te beschadigen. Achteraf hydrateren met een lichte bodymilk en eventueel insmeren met een degelijke zelfbruiner om bikinilijntjes te vermijden en u bent klaar om te stralen in uw zomerse topje.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*