Groningen in teken van mode tijdens de Groninger Modeparade

Koopzondag 2 september staat de binnenstad van Groningen geheel in het teken van mode tijdens de Groninger Modeparade. Het mode-evenement bestaat behalve uit een parade uit een modeshow op een grote catwalk op de Grote Markt. Een van de hoogtepunten vormt de show van Jan Boelo Drenth, een veelbelovend talent uit Scheemda.

Vanaf de Grote Markt start deze zondag drie keer een parade door de stad, waarbij steeds een andere route gelopen wordt. De parade bestaat uit dertig modellen, stuk voor stuk aangekleed en gestyled door stad-Groningse modewinkels, variërend van Fred de la Bretonière en de Bijenkorf tot Catwalk en Bess. Ook onder andere steltenlopers en DJ’s lopen mee in de stoet.

Na afloop van de drie parades door de stad lopen de modellen een modeshow op een 24 meter lange catwalk op de Grote Markt. De modeshows duren dertig minuten. Het is voor het eerst dat de collectie van Jan Boelo Drenth te zien is op een show die toegankelijk is voor het publiek. “Als Groninger is het natuurlijk heel tof dat ik mijn kleding op deze manier aan alle Groningers, maar ook aan andere bezoekers, kan laten zien”, aldus Drenth.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*