Hans Ubbink veilingmeester tijdens Dutch Design Week

Modeontwerper Hans Ubbink is zondag 28 oktober veilingmeester voor de Duurzame Veiling die wordt georganiseerd tijdens de Dutch Design Week. De opbrengst van de veiling, waarbij duurzaam design per opbod wordt verkocht, gaat voor 100% naar het Wereld Natuur Fonds (WNF). Tijdens de veiling, die voor de tweede keer wordt gehouden, komen ongeveer vijftig objecten van ruim dertig designers onder de hamer. Alle stukken, waaronder de Birchwood Cabinet van Werner Neumann en de Endless Flow Rocking Chair van Dirk vander Kooij, zijn belangeloos door de designers ter beschikking gesteld. Tijdens de Dutch Design Week zal het design geëxposeerd worden in Sectie C in Eindhoven. Daar zal ook de eindveiling plaatsvinden. In de week voorafgaand aan de eindveiling kan via duurzameveiling.nl en een Android-app al geboden worden op de stukken.

Hans Ubbink

Hans Ubbink is lid van het WNF-Wereldteam, een team van BN-ers die zich inzetten voor natuurbescherming en duurzaamheid. Hans Ubbink: “We staan niet los van de natuur, we zijn onderdeel van de planeet. Je kunt keuzes maken voor de korte termijn, maar dan denk je alleen aan jezelf. Het gaat om keuzes voor de lange termijn, ook voor de generaties die na ons komen. En geloof me, daar voel je je gelukkiger bij.” Hij leidt de veiling samen met een professionele veilingmeester.
Veiling

De veiling, georganiseerd door het WNF-regioteam Zuidoost-Brabant, is vorig jaar voor de eerste keer gehouden. Toen brachten ongeveer zeventig stukken van ruim dertig designers meer dan 3000 euro op. Onder andere een tas van fietsbinnenbanden en een lamp van afgedankte melkjerrycans werden geveild. De tentoonstelling in Sectie C in Eindhoven is open van 20 tot en met 27 oktober van 16u tot 21u (in het weekend van 12u tot 21u). De eindveiling in Sectie C is op zondag 28 oktober van 14u tot 17u.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*