Zo knip je je pony bij!

Je bent nog maar een maandje geleden naar de kapper geweest, maar je eens zo perfecte pony is alweer veel te lang geworden? Je kan naar je kapper stappen voor een bijknipbeurt, maar voor dames die graag wat euro’s uitsparen, is er deze doe-het-zelfgids.

Stap 1

Kam alle haren die niet tot je pony behoren naar achter en bindt ze vast in een strakke paardenstaart. Zo heb je een beter zicht op je pony. Zorg ervoor dat je haar droog is. Als je haar nat is, kan je pony korter uitvallen na het knippen en drogen dan je eigenlijk wilt. Kam je pony recht vooruit en zorg dat hij recht hangt.

Stap 2

Breng de kam (een lange smalle tandenkam en geen borstel) langs de binnenkant van je haar aan in je pony en kam je haar naar onder. Hou de kam tot waar je wilt dat je pony eindigt en zorg ervoor dat je de kam recht houdt. Hou je schaar verticaal en maak kleine knipbewegingen. Zorg ervoor dat je nooit verder knipt dan waar je kam eindigt, anders knip je je pony te kort af. Knippen doe je dus tot op je kam. Begin steeds in het midden van je pony en werk stilletjes met verticale knipbewegingen naar de buitenkant van je pony. Begin daarna opnieuw in het midden maar werk nu naar de andere kant toe, zodat de linker en rechterkant gedaan zijn.

Stap 3

De buitenste laagjes van je pony moeten niet even recht zijn als voorop je hoofd. Kam opnieuw deze laagjes met je kam en hou de kam vast op de gewenste lengt. Hou je schaar nu in een hoek van 45 graden en knip zachtjes je pony verder af. Zo zorg je voor een gradueel schuingaand effect. Knip niet te snel te veel eraf. Werk in stappen zodat je zelf in het oog kan houden wanneer er genoeg haar verwijderd is.

Stap 4

Ga met je vingertoppen door de toppen van je pony om hem weer een natuurlijke beweging te geven en bekijk het resultaat. Zijn er toch nog langere stukken? Knip deze dan lichtjes bij. Zorg ook hier ervoor dat je niet te snel te veel eraf knipt want zo kan je bezig blijven.

Stap 5

Neem een grote borstel om alle kleine haartjes van je afgeknipte pony van je gezicht af te borstelen.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*