Europese primeur biedt topmode voor iedereen

Tijdens een feestelijke persbijeenkomst in Museum Broekerveiling te Broek op Langedijk, de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld, is vandaag modeveiling.nl gelanceerd. De presentatie van deze Europese primeur op modegebied was in handen van Humberto Tan, geflankeerd door Frans ten Berge, directeur modeveiling.nl en fashionondernemer Dyanne Beekman. Modeveiling.nl gaat 17 december online.

“Modeveiling.nl is niet alleen een unieke propositie voor de modebewuste consument, maar tevens een interessant nieuw Business-to-Consumer verkoopkanaal voor de modebranche. Gezien de online ontwikkelingen is modeveiling.nl een logisch gevolg wat inspeelt op de behoefte van de consument. Via modeveiling.nl bepaalt de consument zelf de prijs, via het veilingprincipe, zoals ook op andere veilingsites het geval is.“ In Europa is er nog geen landelijk verkoopkanaal dat retailers de mogelijkheid geeft goederen aan te bieden middels het veilingprincipe”, aldus Frans ten Berge.

v.l.r.n.: Frans ten Berge, Dyanne Beekman, Humberto Tan

Via modeveiling.nl kan iedereen via internet bieden op de mooiste mode van alle bekende topmerken: O.a. Hugo Boss, Levis, Ilse Jacobsen, Turnover. Het merendeel van het aanbod komt van retailers, die over het algemeen kampen met te veel voorraad in de winkel. Om niet alleen koopjesjagers te bedienen, maar ook fashion geïnteresseerden, wordt er ook vintage van o.a. de merken CHANEL, Gucci, Christian Dior, Stella McCartney aangeboden. Tevens wordt er kledingadvies gegeven welk outfit het beste past bij een bepaald figuurtype. Dit wordt aangeboden in een totale outfit, waar de consument vervolgens op kan bieden.

Op modeveiling.nl wordt winkelruimte beschikbaar gesteld voor ondernemers. De website biedt de retailers een nieuw, landelijk verkoopkanaal dat flexibel kan worden ingezet. Via modeveiling.nl kan de ondernemer zijn omzet en omloopsnelheid verhogen. De goederen worden door de ondernemer zelf, direct vanuit zijn winkel verstuurd. Het feit dat er volgens het veilingprincipe geen recht van retour is, daar de consument zelf de prijs bepaalt, maakt het nieuwe platform extra aantrekkelijk. Ook voor retailers die geen webshop hebben.

Modeveiling.nl vergroot op een dynamische wijze de bereikbaarheid van de retailers en de toegankelijkheid van topmerken voor de consument. Modeveiling.nl is een onafhankelijke Nederlandse organisatie. Het hoofdkantoor is gevestigd te Breukelen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*