Zo gebruik je zelfbruiners

Het lijkt erop dat de zomer nu toch echt gaat beginnen en dat de zon zicht steeds vaker laat zien. De meesten gaan in deze tijd lekker op vakantie om bruin te bakken in de zon. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Dan zijn zelfbruiners een goede optie om toch lekker een bruin tintje te krijgen. Ook al hebben zelfbruiners een slechte naam als het op egale resultaten aankomt, met de juiste toepassing lukt het heus wel!

Ben je een leek in het aanbrengen van zelfbruiners? Ga dan zeker niet voor te vloeibare varianten. Gels, sprays en dergelijke kunnen al snel beginnen uitlopen en strepen veroorzaken. Om die vlekjes te voorkomen, kan je een moussevariant gebruiken. Die trekt veel sneller in en is gemakkelijk hanteerbaar.

Gebruik nooit te veel mousse in één keer. Voor ieder lichaamsdeel heb je echt wel genoeg aan een klein dotje mousse. Zo blijft het product ook beter uitsmeerbaar en kan je de kleur beter controleren.

Kies voor die kleur steeds een tint lichter voor het gezicht als voor de rest van je lichaam. Wacht vier dagen vooraleer je een nieuwe dosis zelfbruiner aanbrengt en scrub eerst (liefst na drie dagen) je huid. Gebruik ook dagelijks een goede hydraterende lotion. Wanneer je huid mooi gevoed is, zal ze de zelfbruiner gelijkmatiger opnemen en ontstaan er dus minder snel strepen.

Heb je vaak last van uitlopers onder je borsten of armen? Breng daar voor het insmeren dan eerst een beetje talkpoeder aan. Zo wordt overbodig vocht beter geabsorbeerd en krijgt je kleurtje rondom de kans om mooier tot zijn recht te komen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*