Zelfbeheersing maakt gelukkig

Kan je je eigen noden goed onder controle houden? Dan beschik je waarschijnlijk over een goede zelfbeheersing en dat zorgt er dan weer voor dat je gelukkiger bent, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Chicago.

Mensen die over een grote zelfcontrole beschikken zouden zichzelf namelijk ook sneller kunnen ‘verplichten’ om gelukkig te zijn en minder te tobben over dingen. Enige nadeel: als je over een grote zelfbeheersing beschikt, zal je ook meer nadenken en minder snel de gelukzaligheidsrush ervaren die wel eens voortkomt uit onbezonnen beslissingen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*