De poker dresscode voor vrouwen

Dat kleding een grote invloed heeft op je gehele voorkomen zal niemand onbekend in de oren klinken. Het gezegde luidt niet voor niets “de kleren maken de man”. Maar vaker zijn het juist vrouwen die er voor kiezen om tot in de puntjes verzorgd naar buiten te treden als het gaat om uiterlijke en kleding. Ook in de pokerwereld zijn tegenwoordig veel vrouwen actief en dat kleding in dit spel een belangrijke rol speelt staat vast. Maar wat is eigenlijk de poker dresscode en hoe creëer je een eigen pokerlook?

Bij pokerspelen kan de kleding die je draagt de speler helpen om zich ontspannen en zelfverzekerd te laten voelen. Daarnaast biedt kleding je de gelegenheid om de tegenstander te imponeren of een bepaalde statement te maken. Voor anderen kan kleding verbonden zijn aan de mate van geluk, waarbij bepaalde kleding, vaker dan andere, voor geluk in het spel zorgt. Geloof of bijgeloof, dat laten we in het midden. Kleding zal hoe dan ook van invloed zijn op anderen en daarmee misschien ook wel op het verloop van het spel. De kleding die pokerspelers dragen is door de jaren heen meegegroeid met de modegrillen. Tegenwoordig lijkt de pokerlook steeds meer een stijl te zijn die comfort combineert met een luxueuze uitstraling, terwijl vroeger vooral de pientere look de voorkeur had. Binnen deze stijl zijn het vooral de smaak en persoonlijkheid van de speler zélf die de keuze van kleding en accessoires bepalen. Kies je ervoor om je eigen stijl te ontwikkelen, dan levert je dat op z’n minst een zelfverzekerde uitstraling op je tegenstanders op. Voor je eigen kledingstijl kun je bijvoorbeeld inspiratie opdoen van bekende poker-women als Celina Lin of Victoria Coren. Je eigen fashion budget vergroten? Dat kan ook met online poker!

Allereerst de cowboyhoed: dit is een veel gedragen accessoire in de pokerwereld. Het straalt een zekere volwassenheid uit, maar kan in combinatie met een gewaagde outfit juist ook een excentriek voorkomen neerzetten. Ook de truckers-cap, zoals we die kennen van bijvoorbeeld Vanessa Rousso, is hot. Stoer, sexy en trendy, mits goed gecombineerd met een leuke outfit.
Daarnaast kun je er als vrouw natuurlijk ook voor kiezen om je mannelijke tegenstanders af te leiden met je decolleté. Vaak wordt het je echter niet in dank afgenomen als je op deze manier je winkansen probeert te vergroten. Een overkill aan sieraden kunnen onbewust een arrogant houding wekken én ze kunnen je zenuwen verraden wanneer je er tijdens het spel teveel aan frummelt.
De zonnebril is misschien wel de meest karakteristieke accessoire binnen de pokerwereld. De populariteit ervan schuilt in het feit dat de ogen bedekt zijn en dat de tegenstander hierdoor dus geen conclusies kan trekken uit de manier waar op je kijkt. Daarnaast staat het cool, maar het brengt ook een bepaalde mate van afstandelijkheid met zich mee.

Hoe dan ook: wanneer je een eigen stijl creëert die past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen, kies dan vooral ook voor comfort. Kleding die lekker zit zorgt ervoor dat je je prettig voelt en dat je tijdens het spel geen zorgen hoeft te hebben over je kleding.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*