Modetentoonstelling Walter Van Beirendonck trekt naar Melbourne

Fans van Walter van Beierendonck kunnen zijn werken nu ook in Melbourne gaan spotten. De tentoonstelling ‘Dream the world awake’ rondom de meest iconische stukken van de modeontwerper opende namelijk in Australië.

De tentoonstelling trok in 2011 meer dan 40.000 bezoekers in het MoMu in Antwerpen. De tentoonstelling biedt een overzicht van de meest bijzondere silhouetten uit zijn collecties, en geeft tevens een overzicht van zijn leefwereld, inspiratiebronnen en projecten.

Gedeputeerde voor Cultuur, Luk Lemmens, is alvast verheugd over de internationale belangstelling voor de werken van Van Beirendonck. “Walter Van Beirendonck – Dream The World Awake was één van de meest succesvolle tentoonstellingen van het MoMu. We zijn dan ook zeer tevreden dat we hier een internationaal vervolg aan kunnen breien. We staan steeds open om stukken van onze aanzienlijke collectie uit te lenen aan bevriende musea en via reizende tentoonstellingen het provinciaal ModeMuseum bekender te maken in het buitenland.”

De expo Walter Van Beirendonck, Dream the world awake, is gratis toegankelijk in RMIT Design Hub van 17 juli tot en met 5 oktober 2013.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*