Dionne Bromfield schittert in nieuwe prikkelende anti-bont advertentie

De 17-jarige Dionne Bromfield is bekend vanwege haar soulachtige stem, die doet denken aan die van haar peettante, Amy Winehouse. Nu zal de getalenteerde zangeres ook bekend worden als voorvechter voor dieren. In haar nieuwe anti-bont advertentie voor PETA, houdt Bromfield een bloederige, gevilde vos vast en staart in de camera boven de woorden “Hier is de rest van je bontjas”.

“Bont is niet alleen wreed, het is ook ranzig”, zegt Bromfield. “Ik bedoel, wie wil de huid van een mishandeld dieren dragen? Ik niet! Ik heb een van de bontvideo’s van PETA bekeken, en ik daag iedereen uit die bont draagt om dat ook niet te doen. Het zien van de doodsbange dieren terwijl de huid van hun lichaam wordt getrokken, alleen omdat iemand in een bontjas of –hoed wil rondlopen dat maakt mij van streek – maar het heeft mij ook geïnspireerd om te proberen bewustzijn te creëren over de bonthandel.”

Dieren op bontfokkerijen zitten hun hele leven opgesloten in kleine, vieze kooien voordat ze worden geslagen, vergast of anaal geëlektrocuteerd. Soms worden ze zelfs levend gevild. Jaarlijks worden meer dan 2 miljoen katten en honden gevild in China – vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Ontwerpers als Ralph Lauren, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Vivienne Westwood hebben allemaal publiekelijk bont afgewezen. Met zo veel beschikbare stijlvolle alternatieven, is er geen excuus om dieren te schaden.

Bromfield sluit zich aan bij een lange lijst van bekendheden – waaronder Sophie Ellis-Bextor, Joss Stone, Mark Ronson, Tamara Ecclestone, Simon Cowell, Natalie Imbruglia en Jamelia – die samen met PETA zich hebben uitgesproken tegen de bontindustrie.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*