Welk lichaamsdeel maakt jou depressief?

Neerslachtige gevoelens zijn vaak een gevolg van een bepaald lichaamsdeel. Niet dat we daarmee bedoelen dat je je depressief voelt omwille van je X-benen of je te kleine borsten (al kan dat ook een oorzaak zijn), maar wel omdat je hypofyse niet helemaal oké zit.

Uit een onderzoek blijkt namelijk dat de proteïne CRF1 verantwoordelijk is voor stress, angst en depressies. Die proteïne wordt echter voornamelijk teruggevonden in de hypofyse. Volgens de onderzoekers kan deze lokalisering van de proteïnen ervoor zorgen dat de behandeling tegen depressiefs efficiënter gevoerd kan worden.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*