Zo groot zijn de borsten van de gemiddelde Nederlandse vrouw

Nederlandse dames zijn goed voorzien als het op hun cupmaat aankomt, zo blijkt uit een onderzoek van Target Map, dat de borstgrootte van vrouwen in elk land in kaart bracht.

Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld een D-cup, wat een goede volle maat is. Ook Duitsland en Amerika kunnen genieten van zo’n cupmaat. Franse, Italiaanse en Engelse vrouwen hebben een C-Cup. De grootste borsten zijn in Rusland te vinden, waar ze zelfs naar een E-cup gaan.

De kleinste borsten vind je dan weer in China: die vrouwen moeten het stellen met een bescheiden A-cup. Volgens experts is de cupmaat dan ook vaak genetisch bepaald, maar is er ook een link met overgewicht. “In de ondervoede landen is het zoeken naar een D-cup, terwijl de bh-maat in Westerse landen enkel maar toeneemt, evenredig aan de stijging van het aantal obese vrouwen.”

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*