Marlies Dekkers is failliet verklaard

Lingerieproducent Marlies Dekkers is failliet verklaard. De naam blijft wel bestaan en maakt een doorstart met het investeringsfonds Karmijn kapitaal.

“Nadat de rechtbank van Rotterdam vandaag een technisch faillissement heeft vastgesteld, is de curator met investeringsfonds Karmijn Kapitaal een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken. Marlies Dekkers zal daarbij zelf lied van de directie van de nieuwe onderneming worden”, zo laat het team van Marlies Dekkers weten.

“Het lingeriebedrijf kampte al langer met lastige economische omstandigheden. De problemen deden zich met name in de Benelux voor, de buitenlandse activiteiten groeiden nog wel hard. In de huidige situatie blijven nog zes Marlies Dekkers-winkels open: in Amsterdam, Rotterdam, Maasmechelen, Breda, Utrecht en Antwerpen. De overige winkels worden gesloten en de distributie zal nationaal en internationaal via een zeer exclusief retailbeleid plaatsvinden, met de focus op webshops. In de overgebleven winkels gaat de verkoop gewoon door.”

“We zitten nu toch sneller in deze situatie dan verwacht. Vooral voor de medewerkers die hun baan verliezen doet dit natuurlijk heel erg pijn. Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar”, zegt Marlies Dekkers in een reactie. “En hoewel het dus een moeilijke dag is, heb ik gemengde gevoelens. Ik ben namelijk ook heel blij dat Karmijn is ingestapt en gezamenlijk de doorstart wil maken. We hebben goed met elkaar de strategie kunnen vaststellen, die voor het grootste deel is gebaseerd op internet. Wij merken al langer dat daar de groei zit, ook voor mijn producten. Met behoud van twee eigen winkels en franchise winkels denken we een goed aanbod voor onze klanten te hebben, zeker ook internationaal. Ik blijft vasthouden aan mijn ‘dare to dream, dare to be’-filosofie, juist in deze situatie”.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*