Bruisend modeweekend in centrum Eindhoven

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2013 is het eindelijk zover: It’s Fashion Weekend! Het publieksevenement voor mode en design in hartje Eindhoven, omlijst met live muziek, hangouts, workshops, streetart en expo’s. Met wel hele bijzondere items op het programma. Zoals het Broekenbal, de helderblauwe Fashion Design Route, Fashion Hangout pool Legs Only, kunstzinnige modeshows, catwalks bovenop auto’s, de MLY Expo en It’s A Klere Klub pop-up shop. Op vrijdagavond zijn de winkels zelfs open tot 22.00 uur. Toegang tot dit tweedaagse evenement is gratis.

Modeshows en meer

Door de hele binnenstad worden uiteenlopende mode-gerelateerde activiteiten georganiseerd, met elkaar verbonden door een opvallende helderblauwe route. Deze Fashion Design Route bestaat uit een foto-expositie van mode- en designtalenten uit Eindhoven. Op de Kleine Berg en in de Bergstraat worden de modeshows gelopen over een unieke catwalk, bovenop auto’s. Daarnaast kan er geshopt worden bij mini winkeltjes van de trunksale. In Heuvel Eindhoven zijn tien verschillende modeshows te zien en een pop-up winkel It’s A Klere Klub. Het Piazza Center heeft een vol programma met modeshows, gecombineerd met urban dance en een roof top party. De Hooghuisstraat wordt getransformeerd tot één lange catwalk als podium voor de presentatie van de nieuwste high fashion collecties en de X-factor winnaar van 2013, Harris. Admirant Shopping organiseert een hoogwaardige designmarkt met workshops en ‘live at work’ presentaties die de ambacht en het proces achter design en mode laten zien.

Mode en kunst

YOU ARE HERE organiseert in samenwerking met het Van Abbemuseum de multidisciplinaire modeshow “YOU ARE HERE x Van Abbemuseum” op de eerste verdieping in de Witte Dame. De kunstcollectie van het Van Abbemuseum wordt hierbij gepresenteerd in combinatie met de Spring/Summer collectie 2014 van ontwerpers zoals; Femke Agema, Elsien Gringhuis, Marcha Hüskes, Monique Poolmans, studioRUIG en de L’eefstijl.

Fashion Hangouts

Om de batterij weer op te laden naast het shoppen zijn er diverse hangouts, zoals op de Markt, voor de Bijenkorf en in de Oude Rechtbank. Op de Markt kun je relaxen bij een heus zwembad, Legs Only met daaromheen modepresentaties en live muziek. Maar ook het G-Star RAW Tailored Atelier huist daar, waar je een gepersonaliseerde jeans kan laten ontwerpen of een oude G-Star jeans weer tot leven kan brengen. En illustrator Niels Bakkerus maakt op de Markt een groot graffiti portret en bij hem kun je een It’s Weekend tasje laten illustreren.

Modeontwerpster Emily Hermans viert haar tienjarig jubileum in de Oude Rechtbank op het Stratumseind met de MLY Expo, tevens één van de Fashion Hangouts. Om design niet alleen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zichtbaar te maken, wordt gestart met ‘design weekends’ waarvan It’s Fashion Weekend de eerste is.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*