Vlisco ontvouwt zijn designverhaal tijdens DDW 2013

Textiel- en designbedrijf Vlisco uit Helmond neemt van 19 t/m 27 oktober deel aan de twaalfde editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. In IGLUU wordt ’Vlisco Unfolded’ gepresenteerd: een omgeving waar bezoekers via een indrukwekkende show en uitgebreid debatprogramma kennismaken met het bedrijf dat aan de vooravond staat van een nieuwe fase in zijn bestaan.

Vlisco Unfolded
Met ‘Vlisco Unfolded’ zet Vlisco de deuren open voor publiek. Het 167 jaar jonge bedrijf toont niet alleen zijn nieuwe assortiment, maar geeft ook een inkijk in de ambachtelijke en innovatieve productiewijzen waarmee Vlisco is uitgegroeid tot een internationaal design- en modemerk. De rijke historie van de onderneming wordt belicht aan de hand van diverse verhalen over stoffen en dessins, handelaren en consumenten.

Vlisco Design Dialogues
Nieuwe verhalen krijgen ruimte tijdens het programma ‘Vlisco Design Dialogues’. Onder deze noemer gaat Vlisco het gesprek aan met keynote speakers uit de internationale fashion- en designgemeenschap.

Toekomst
Hans Ouwendijk, CEO Vlisco Group: ‘Vlisco gaat momenteel door een proces van verandering. Van een productiegerichte onderneming ontwikkelt het bedrijf zich naar een lifestyle- en designhuis. Onze blik is daarom volop naar buiten gericht: voor onze innovatieve projecten zijn we niet alleen continu op zoek naar partnerships met de designwereld, ook willen we tijdens DDW onze unieke relatie met regio Eindhoven benadrukken.’ Roger Gerards, Creative Director Vlisco: ‘Tijdens Dutch Design Week laten we zien dat ons textielbeeld en onze productiewijzen niet te evenaren zijn. We hebben een uitgebreid archief met historisch erfgoed en een uitdagende toekomst met nieuwe producten. We willen aan Brabant, Nederland en het internationale publiek van DDW tonen wie we zijn en welke toekomst we voor ogen hebben. We willen mensen de magie laten ervaren zoals wij die bij Vlisco beleven.’

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*