Geld besparen? Ga dan met hoge hakken shoppen!

Vrouwen die op hoge hakken gaan shoppen, hebben minder de neiging om miskopen te doen. zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Volgens de wetenschappers heeft dat met het balancerende effect te maken. Wanneer dames op hoge hakken rondlopen, moeten ze erover waken hun evenwicht te houden. Doordat ze meer bezig zijn met hun evenwicht en dus bewuster in het leven staan, gaan ze ook meer nadenken over de prijs van dingen die ze willen kopen en het nut dat die spullen hebben. Resultaat: vrouwen kopen minder snel stukken die ze niet nodig hebben en geven minder uit.

Voor de critici die nu denken dat het vooral te maken heeft met pijnlijke voetjes: ook wanneer vrouwen online mochten shoppen terwijl ze op één been stonden, of terwijl ze op een deinende boot zaten, en dus hun evenwicht moesten zien te bewaren gaven ze minder snel geld uit.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*