‘Krans van JANTAMINIAU’ voor Limburgs Museum

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft woensdagmorgen in Venlo de ‘Krans van JANTAMINIAU’ overhandigd aan Leentje Mostert, conservator cultuurgeschiedenis van het Limburgs Museum. Schultz droeg de goudgeschilderde bloemenkrans op Prinsjesdag 2011, ter gelegenheid van de Floriade 2012 in Venlo. De hoed staat symbool voor design en duurzaamheid.

Hergebruik

Hergebruik van materialen stond centraal in het ontwerp van de hoed. Alle goudgekleurde bloemen zijn handmatig gemaakt van restmateriaal: bloemknopjes van kurk, stampers van spijkertjes. Het Limburgs Museum is blij met de nieuwe aanwinst. “De hoed maakt de Floriadecollectie van JANTAMINIAU in het Limburgs Museum compleet”, zegt Leentje Mostert.

Taminiau

Ontwerper Jan Taminiau ontwierp voor de Floriade van 2012 niet alleen de hoed van de minister. Hij maakte ook vijf andere ontwerpen voor de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling. Al in 2011 werd besloten dat de Floriadehoed uiteindelijk naar het Limburgs Museum zou gaan.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*