Ga het nieuwe seizoen voor dreadlocks!

Wil jij je haar eens helemaal anders en meedoen aan de nieuwste trend van 2013/2014, dan zijn dreadlocks misschien iets voor jou. Je hebt dan twee keuzes. Of je laat je eigen haar permanent tot dreadlocks omvormen, of je laat er tijdelijk kunstdreads inplaatsen.

Eerste taak: cancel al je afspraken voor de rest van de dag. Je zit al vlug 4 tot 8 uur bij de kapper. Maak een goede keuze: wil je dunne of dikke dreadlocks, mooi geordend of nochalant, met middenstreep of zigzagpaadje?

Een streng van je haar wordt getoupeerd. Dit wil zeggen dat ze met een kam naar je hoofd toe kammen, in tegengestelde richting dan normaal dus. Hierdoor gaat het haar wat omhoog staan. Op deze manier wordt je hele hoofd gedaan.

De strengen worden op wikkels gedraaid en (meestal) gepermanent. Na deze behandeling mag je je haar één tot drie maanden niet met shampoo wassen. Je mag het wel spoelen. Conditioner is altijd verboden!

Om je gloednieuwe dreads te helpen groeien, rol je ze best regelmatig met wat dreadwax in je handpalmen.

Doe mij maar kunstdreads. Dit duurt ongeveer twee uur, en je haar moet minstens 7 cm lang zijn. De kunstdreads worden aangebracht met een vlechtje. Als je lang haar hebt, wordt je haar ingevlochten. De plukken vals haar of eigen haar worden daarna afgezet met elastiek. Als alle dreadlocks geplaatst zijn, wordt elke dread afzonderlijk gestoomd zodat hij krimpt.

Voordeel bij deze techniek is dat je de dreadlocks eindeloos kunt hergebruiken. Je kunt ze dus een paar maanden in de kast leggen als je het even beu bent. Als ze net geplaatst zijn, kun je dreadlocks twee tot drie maanden dragen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*