Hier liegen wij het meest over

Een leugentje om bestwil, zo omschrijven velen hun gedrag als ze hun diploma of kennis wat aandikken om slimmer over te komen. En we doen het bijna allemaal, zo meent een nieuw onderzoek te weten.

Waarover we dan zoal gretig liegen? 62% zegt al eens een grote klassieker op de boekenmarkt te hebben gelezen terwijl dat niet zo is. 53% zet zelfs een bril op om er intellectueler uit te zien en 14% jokt over het spreken van een vreemde taal.

18% vindt het overigens leuk om bekende citaten op te zoeken om daar vervolgens mee te kunnen uitpakken, 14% is niet te beroerd om zijn of haar diploma’s wat aan te dikken, 11% liegt over zijn jobinhoud, 10% schept te veel op over zijn wijnkennis.

8% vindt populaire films altijd rotzooi, terwijl ze er stiekem graag naar kijken. 6% retweet nieuwsitems om zo mee met de actualiteit te lijken en 5% zoekt al eens interessante gespreksonderwerpen op vooraleer een dinertje van start gaat.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*