Ikea ontwerpt vluchtelingenwoningen

Je zou het hen niet nageven, maar Ikea richt niet alleen huizen in, ze bouwen ze ook. De meubelgigant ging een samenwerking aan met het VN-agentschap om noodhuisjes voor vluchtelingen uit Syrië te bouwen.

Zoals het Ikea beaamt zijn de noodhuisjes bouwpakketten die zelf in elkaar dienen gestoken te worden. Eén huisje is zo’n 17,5 vierkante meter groot en biedt plaats aan vijf personen. Volgens Ikea moeten ze een menswaardiger bestaan garanderen voor de vluchtelingen die nu vaak bijeengepakt in tenten moeten leven.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*