The Sting stopt met verkoop bont

Kledingketen The Sting heeft donderdag alle producten met echt bont uit haar filialen verwijderd. Aanleiding is de vermelding van The Sting op de ‘Te Bontlijst’, een zwarte lijst van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren die begin deze week is gepubliceerd, met daarop namen van bontverkopende winkels en kledingmerken.

Marco van Muiswinkel, woordvoerder van The Sting: ‘The Sting is tegen ieder gebruik van bont in de collecties, zowel in kleding als in accessoires. Wij hebben dan ook besloten een strikt bontvrij beleid te gaan voeren in al onze winkels en hebben het bont dat aanwezig was laten verwijderen.’ The Sting is niet het eerste bedrijf dat bontvrij gaat na een actie van Bont voor Dieren. Eerder kozen Groupon, Kleertjes en Perry Sport al voor een bontvrij beleid na publieke druk van Bont voor Dieren en haar achterban.

De ‘Te Bontlijst’ is samengesteld omdat Nederlandse winkels en kledingmerken, waaronder Gaastra en Nickelson, ondanks de uitgebreide voorlichting die Bont voor Dieren aan deze bedrijven heeft gegeven, toch doorgaan met de verkoop van bont. Op www.bontvoordieren.nl is naast de ‘Te Bontlijst’ ook een voorbeeldbrief te vinden die naar de bedrijven kan worden gestuurd, met de mededeling dat de winkel geboycot zal worden zolang er geen bontvrijbeleid wordt gehanteerd.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*