Nieuwe trend: oude pelsmantels krijgen nieuw leven

Bont kent een ongelooflijke heropleving in de modewereld. Steeds meer couturiers kiezen weer volop voor de dieronvriendelijke echte variant, ook al zijn er talloze diervriendelijke alternatieven. Maar er is nog één pluspunt: omdat bont zo peperduur is, kunnen veel mensen zich geen bontje veroorloven. Daarom gaan steeds meer mensen op zolder bij de oma op zoek naar oude bontmantels om daarmee naar de winkel te trekken en er een nieuw jasje van te laten maken.

“De prijzen zijn inderdaad explosief gestegen. Dat komt door de enorme vraag vanuit China en Oost-Europa. Die jaagt ook de prijzen bij ons de hoogte in. Hierdoor is de prijs van een bontmantel van ongeveer 6.000 euro op enkele jaren tijd verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Daarom kiezen steeds meer bontliefhebbers om een bestaand kledingstuk dat ze ooit kochten of erfden van een familielid een nieuw leven te geven. En daarvoor moeten ze slechts 1.500 euro tot 2.000 euro betalen. Het gebeurt zelfs dat een reeds verstelde bontjas na 10 jaar opnieuw in ons atelier belandt voor een derde make-over. Bont heeft immers een grote sentimentele waarde en wordt niet zomaar van de hand gedaan”, aldus Marc Wajsberg van Pelsland.

Nochtans zijn er ook heel wat merken die kiezen voor alternatieven en nepbont in hun collecties verwerken. Zo kan je toch meegaan met de trend, zonder te diep in je buidel te moeten tasten of dierenleed te veroorzaken. Only, Adidas en Hilfiger Denim zijn daar maar enkele voorbeelden van.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*