Bewaar jij je eieren in of juist buiten de koelkast?

Het is voor velen een automatisme om eieren in de koelkast te bewaren na aankoop. Beter voor de kwaliteit van de eieren en minder kans op voedselvergiftiging denken sommigen, maar is dat ook echt zo?

Enkele Britse wetenschappers deden de test door twee loten eieren te bestuderen. Eentje werd buiten de koelkast bewaard, de anderen in de koelkast. Eerdere onderzoeken wezen aan dat je eieren best tussen de 0.6 graden Celsius en de 2.2 graden Celsius kon bewaren. Anderen beweren dan weer dat het schokken van de koelkast bij het openen ervoor zorgt dat de eieren minder goed van kwaliteit zullen worden.

Onzin zegt een nieuw onderzoek nu. Zolang je eieren onder een temperatuur van ongeveer 20 graden weet te houden, is er geen verschil tussen het bewaren van eieren in de koelkast of daarbuiten. Het enige wat de kwaliteit van een ei kan beïnvloeden is wanneer het ei voortdurend aan ernstige temperatuurswisselingen wordt blootgesteld. Als je je eieren bewaart in de koelkast is het met andere woorden beter om de eieren tijdens een bereiding niet te lang buiten de koelkast te leggen om het overschot dan opnieuw in de koelkast te leggen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*