Zijn er geen modetrends meer?

Is de mode van vandaag innovatief genoeg? Of kijken ontwerpers te veel naar elkaar? “Het mooie aan hedendaagse mode is dat er weinig of geen beperkingen meer zijn”, zegt Stefan Siegel, de Italiaanse oprichter van NOT JUST A LABEL, een wereldwijd platform voor opkomende ontwerpers.

“Met NOT JUST A LABEL geven we een platform aan zo’n 13.000 opkomende ontwerpers. We merken dat zij naar elkaar kijken ter ondersteuning, maar ze zullen elkaar niet expliciet kopiëren. En trouwens, het uitwisselen van ideeën is alleen maar een gezonde evolutie voor ontwerpers die hun eigen weg zoeken in een creatieve industrie.”

Welke modetrends heeft u laatst gespot?

“Daarover kan ik kort zijn: er zijn geen trends meer. Ons modeplatform werkt met een enorm gevarieerde mix van designers, afkomstig uit meer dan 100 landen, zodat het quasi onmogelijk is om algemene modetrends te extraheren. Als je naar de huidige mode-industrie kijkt, kan je alleen maar vaststellen dat het concept ‘trends’ enorm is verwaterd. Ook al proberen de media elk jaar krampachtig zogezegde trends uit te vergroten.”

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*