De meest memorabele fashion momenten van de jaren ’90

Ja, de jaren ’90 zijn terug! Om de trend van vandaag echt te waarderen raden we jullie aan om terug te kijken naar zijn oorsprong. Volg ons op de trip terug in de tijd wanneer wij jullie vertellen over de meeste memorabele mode momenten van de jaren ’90.

De supermodellen

Toen de jaren ’90 begon, was het ‘supermodel’ geboren. Dames als Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington en Linda Evangelista, kwamen het bed niet uit voor minder dan 10.000 dollar per dag. Zij geregeerde de wereld met hun buitenaardse goede looks. De iconische foto’s die Peter Lindbergh schoot van de supermodellen in de vroege jaren ’90 wordt nog steeds veel gebruikt als redactionele inspiratie, en wat dacht je van de muziekvideo van George Michael’s ‘Freedom’?!

Madonna’s punt bh

Madonna was een mode-icoon in die decennia, maar één van haar meest memorabele (en meest gekopieerde) handtekening was de punt beha die Jean Paul Gaultier ontworpen had voor haar Blond Ambition Tour in 1990.

Beverly Hills 90210

Meisjes uit heel Amerika konden niet wachten om de looks uit te proberen die ze zagen in de jaren ’90 serie, waarin een groep van stijlvolle rijke kinderen uit Zuid-Californië de ‘teen dream’ leefden. Van Brenda’s pony en florale babydoll jurkjes naar Donna’s haarbanden en excentrieke combinaties, iedereen kopieerden de looks van de trends in Beverly Hills High.

Eigenzinnige TV Sweethearts

Een groep van ongebruikelijke mode-iconen ontstond in de vroege jaren ’90, waardoor meisjes overal het vertrouwen krijgen om zichzelf te zijn en dragen wat ze willen. Blossom Russo zal voor altijd herinnerd worden door haar hoeden, gemengde printjes en oversized tops en Kelly Kapowski kon als geen ander een crop top combineren. Andere vroege jaren ’90 sterren die we liefdevol herinneren zijn Kelly Bundy van Married With Children en rijk meisje Lisa Turtle van Saved by the Bell.

Courtney Love en Kurt Cobain

Kurt en Courtney waren misschien wel de meest invloedrijke modekoppel in 1990. De frontvrouw van The Hole stond bekend om haar gescheurde, doorzichtige slips, donkere make-up, en babydoll jurkjes. Ook de Nirvana zanger had veel invloed met zijn ‘foute’, oversized outfits en ruige haardos.

The Fresh Prince Effect

Levendige streetwear was een vroege jaren ’90 stijl. Will Smith werd eentrendsetter in The Fresh Prince of Bel Air met zijn kleurrijke trainingspakken, Zubaz broeken en een indrukwekkende collectie aam Jordans. Hip-hop groep TLC volgden, en dan vaak uitgevoerd in oversized t-shirts, compleet met cartooneske accessoires in gekke kleuren.

Kate Moss voor Calvin Klein

In de vroege jaren ’90 kwam er een meisje uit Londen in al ons leven en veranderde de mode-wereld voor altijd. Voor het eerst werden er tienermeisjes als model genomen, die superslank waren. Één van Moss’ eerste campagne was voor Calvin Klein, waar ze niets ander aan had dan ondergoed.

‘The Rachel’- kapsel

In het begin van de seizoenen van Friends, werd Jennifer Aniston’s personage Rachel Green beroemd om haar gelaagde, schokkerige kapsel, gemaakt door stylist Chris McMillan. Het blijft één van de meest iconische kapsels aller tijden, en het was de meest gevraagde celebrity snit van de jaren ’90.

The Spice Girls

In het midden van de jaren ’90 kwam er een Britsese invasie in de vorm van vijf sprankelende dames in zwaar flitsende outfits. De Spice Girls vierden girl power en individualiteit, dus Scary, Baby, Ginger, Sporty en Posh droegen elk haar unieke looks die jonge vrouwen over de hele wereld bewonderden. We kunnen de Spice Girls herinneren van haar populaire platform schoenen, haarvlechtjes, en natuurlijk, veel body glitter.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*