Marc Jacobs laat Louis Vuitton in de steek

Marc Jacobs heeft na 16 jaar trouwe dienst bij het modehuis Louis Vuitton de boeken neergelegd. Samen met zijn zakenpartner Robert Duffy verlaat hij het merk om zich volledig op zijn eigen labels te concentreren.

Tijdens de show werd het al snel duidelijk dat Marc Jacobs terugblikte op een wonderlijke carrière bij het modehuis. Toen de man eindelijk zelf op de catwalk verscheen kon hij zijn tranen niet langer de baas. Meteen daarna werd er een officieel persbericht de wereld ingestuurd waarin bekend werd gemaakt dat Louis Vuitton en Marc Jacobs hun wegen hier scheidden. Jacobs zelf wil zich nu volledig toeleggen op zijn eigen modelabels. Al is het geen voorgoed vaarwel, want LVMH, de moedergroep achter Louis Vuitton, bezit namelijk een derde van Jacobs’ eigen merk.

Jacobs zou nu vooral zijn eigen label willen uitbreiden en het sterk genoeg maken om mee naar de beurs te stappen. Volgens modecritici is Jacobs zonder twijfel op het hoogtepunt van zijn carrière bij Louis Vuitton gestopt.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*