Belgische single vergevingsgezinder dan Nederlandse

Uit een online enquête* van datingsite PARSHIP blijkt dat Belgische singles coulanter tegenover hun dates zijn dan hun Noorderburen.

Zo geven Belgische singles een date graag nog een tweede kans, als bij de eerste date de vonk nog niet oversloeg. Bijna 73% van de Belgische singles denkt dat de vonk later alsnog overslaat. De Nederlanders zijn daar wat huiverig in. 67% is evenwel bereid om een tweede keer af te spreken, als zij nog geen kriebels voelen. 

Eerste dates

Dit verklaart wellicht ook waarom Belgen minder vaak een eerste date hadden in de afgelopen 2 jaar ten opzichte van hun Nederlandse evenknie. Voor beiden landen geldt weliswaar dat er nagenoeg evenvaak één tot drie eerste dates plaats hadden (ruim 46% van Nederland en 47% van België). Echter, waar bijna 22% van de Neerlandse single tot 5 keer een eerste date had, geldt dit voor maar 18% van de Belgen. Of de Belgen dan ook vaker een tweede date hadden, is niet bekend. 

Accent

Ook bleken de Belgen vergevingsgezinder wat betreft het accent van hun date. Een ruime 60% vindt dat het accent van zijn/haar date geen probleem is. Hoe anders is dat bij de Nederlandse single: bijna de helft (48%) drukt de oren dicht als hun date zich uitspreekt in een onaantrekkelijke tongval.
Of de Belgen ook zo vergevingsgezind zijn als hun date uit Nederland zou komen, valt nog te bezien. Nog geen 5% geeft aan dat Hollands een mooi accent is. Nederlanders laten zich daarentegen wel graag toefluisteren in het Vlaams: meer dan 17% krijgt het warm van het Zuidelijke accent.
*n= 911 Belgische en 1.021 Nederlandse mannelijke en vrouwelijke singles tussen de 18 en 65 jaar

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*