Alcohol schaadt gezondheid vrouwen meer dan bij mannen

Vrouwen die te snel een paar glaasjes alcohol drinken, hebben meer kans om daar lichamelijk iets aan over te houden. Zo blijkt uit een onderzoek.

Het gaat niet om comazuipen maar om piekdrinken, waarbij er vier of meer alcoholische drankjes op twee uur tijd worden genuttigd. Uit een onderzoek blijkt dat de hersenen van vrouwen daarbij sneller schade oplopen dan jongens.

Vaak voorkomende gevolgen zijn geheugenproblemen, niet meer goed kunnen plannen, zelfbeheersing kwijt raken en zelfs de ruimtelijke oriëntatie die niet meer oké is. Vooral de jongeren van 13 tot 16 jaar blijken kwetsbaar te zijn voor de gevolgen van te snel alcohol consumeren. Waarom meisjes gevoeliger zijn is nog niet geweten. Een mogelijke oorzaak zou kunnen liggen in het feit dat vrouwen gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol. Ook het effect van alcohol op de hormonen zou een rol kunnen spelen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*