Horloge dat je laat weten wanneer je sterft

Een nieuw horloge van de Zweedse ontwerper Colting voorspelt een wel erg luguber einde: dat van uzelf.

‘De tikker’ zoals het hebbeding heet, voorspelt naar eigen zeggen nauwkeurig uw dood, en telt dan ook af naar de dag des onheils. Hoe dat gebeurt? Eerst moet u een vragenlijst invullen met uw gedragingen en levensbehoeften. Daarna wordt berekend hoe lang u gemiddeld nog te gaan heeft.

Het uurwerk kost 45 euro maar wordt door velen kritisch onthaald ,al ziet Colting het nadeel van zo’n uurwerk niet in. Zelf noemt hij het zelfs een brenger van vreugde: je leert er namelijk echt door te genieten van elke dag, omdat je beseft dat het weldra gedaan kan zijn.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*