Iris van Herpen wint Dutch Design Award

Dit weekend zijn in het Eindhovense Klokgebouw de Dutch Design Awards uitgereikt. De jaarlijkse designprijzen werden verdeeld in de drie hoofdcategorieën ruimtelijk, communicatie en product. Grote winnaar is Iris van Herpen. De nog jonge modeontwerpster won met haar Voltage-collectie niet alleen in de subcategorie mode, maar sleepte ook de prestigieuze Golden Eye in de wacht.

Met de Golden Eye voor Voltage beloont de tienkoppige jury, onder voorzitterschap van Frits van Hout (Executive Vice President ASML), de nieuwe invulling die ontwerpster Iris van Herpen geeft aan het begrip mode. De jury toont zich onder de indruk van haar interdisciplinaire benadering en prijst haar streven naar samenwerking. ‘Van Herpen geeft met Voltage een doorkijk naar de toekomst van mode. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze op zo’n jonge leeftijd als zoveel body aan haar werk weet te geven, zonder verlies van experiment en uitdaging. Met haar ontwerpen laat ze als geen ander zien wat er op dit moment in Nederland gebeurt.’

De MINI Young Designer Award, stimuleringsprijs voor jong talent, is dit jaar voor Femke Herregraven. De ontwerpster die grafisch ontwerp op journalistieke wijze inzet om de samenleving en de daarin aanwezige machtsstructuren te bevragen, wordt door de jury omschreven als een ‘subtiel en intelligent sociaal activiste die complexiteit niet schuwt en bovendien grondig en beheerst te werk gaat’.

Textiel- en interieurontwerper Ulf Moritz ontving de BNO Piet Zwart Prijs uit handen van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Awards.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*