Video: De legende achter Coco Chanel

De little black dress, het mantelpakje en Chanel No.5, wie kent deze iconen van de mode niet? Met haar revolutionaire ontwerpen drukte Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971) eigenhandig haar stempel op de vrouwelijke garderobe in de 20ste eeuw.

De tentoonstelling ‘Chanel: de legende’ loopt vier maanden in Den Haag en vertelt het fascinerende verhaal van Coco en haar modehuis. Je krijgt er diverse topstukken te zien, zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren ’20 en ’30 en creaties gedragen door Marlene Dietrich, Romy Schneider en onze koningin Paola. Daarnaast wordt ook de rol van Karl Lagerfeld belicht, die het modehuis sinds 1983 nieuw leven heeft ingeblazen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*