Welke kersttrend past bij jou?

Kerst! Voor je het weet is het alweer zover… De periode dat het vroeg begint te schemeren, de kaarsjes branden en we tijd maken om samen te zijn met vrienden en familie. Omdat vroege vogels nu eenmaal altijd de beste keuze hebben, trokken wij er alvast op uit om de nieuwste kersttrends te spotten.

1. Met liefde: pastel en wit

Pasteltinten zijn al enkele seizoenen hip in modeland, en nu mogen ze ook in onze kerstboom niet ontbreken. Winterwit, poederroze, licht goud, mintgroen, … zijn ideale kleuren om te combineren met warme, natuurlijke materialen zoals wol. Ook kanten decoraties ontbreken niet, zij het dan als patroon op de kerstballen.

2. Met lef: stoer en modern

Hou je niet zo van het lieflijke van pastel? Dan kan je een op-en-top mannelijke boom creëren door terug te grijpen naar industriële, stoere materialen zoals glas, metaal en beton. Koele tinten zoals wit, grijs, blauw, donkerbruin en naturellen worden afgewisseld met helblauwe en pompoenoranje kleuren als opvallende accenten. Kies je daarenboven voor een pot uit beton om je boom in te plaatsen of ga je voor een alternatieve, houten boom zonder naalden dan wordt het geheel helemaal modern.

3. Met een knipoog: kleurrijk en gek

Zij die van (veel) kleur houden, kunnen zich dan weer helemaal uitleven in deze folklore trend. Denk funky, disco en een beetje gek. Combineer felle kleuren zoals fuchsia, rood en oranje met grappige kerstballen in de vorm van een rare kikker of een dolgedraaide koe. Ook leuk zijn de vetplantjes en cactussen met felle kleurtjes voor een Mexicaans effect!

4. Met verlangen: rustiek en warm landelijk

Ademt je interieur de landelijke sfeer uit? Dan is een rustiek kerstthema helemaal iets voor jou. In dit thema staan warme kleuren zoals rood, amandel, vijg, blauw en paarstinten centraal. Porselein, aardewerk, oud glas en zink laten zich prima combineren met vilt, wol en linnen voor een luxueus resultaat. In dit thema is het overigens helemaal oké om voor ouderwetse servieten en de aloude piek in de kerstboom te gaan!

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*