Eet jij ook chocopasta met meelwormen?

Bent u op zoek naar een voedingsrijke chocopasta? Dan kan u binnenkort uw slag slaan met de pasta’s van Green Kow. Daarin zitten namelijk meelwormen verwerkt, een enorme bron aan proteïnen.

Allereerst komt het bedrijf met een pasta gemaakt van wortel en tomaat op de markt, daarna volgt de choco. De pasta zelf bestaat voor 5 tot 10% uit meelwormen. Hoe dat smaakt? Als geroosterde pinda’s zo beweren ze bij Green Kow zelf. Van de wormen zelf zal je overigens niets merken, want het goedje is volledig gemalen tot een poeder.

Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid zegt geen bezwaren te hebben tegen de pasta. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid gaat daar echter tegenin. Volgens hen is het nog aan geen enkel bedrijf toegelaten om insecten te verwerken in voedselmiddelen in Europa.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*