Duyf Shoes komt op Masters of LXRY met kleurrijke collectie

Op de exclusieve beurs Masters of LXRY in de RAI te Amsterdam werd donderdag 12 december de nieuwe collectie herenschoenen van de Haarlemse schoenontwerper Bart Duivenvoorden gepresenteerd. Met een in eigen beheer ontwikkelde techniek brengt Bart Duivenvoorden de gewenste kleur met speciale inkt op een blanke schoen aan. Voor deze manier van werken bestaat nu al zó veel belangstelling dat Bart Duivenvoorden besloot om zijn Duyf-schoenen met ingang van 2014 in maximaal 16 kleuren te leveren.

Bart Duivenvoorden is blij dat het hem lukte om kleur aan zijn collectie herenschoenen te geven: “Steeds meer klanten kiezen voor een bijzondere en als het even kan opvallende Duyf-schoen. Ik ben bezig geweest om daar iets goeds voor te vinden en dat is gelukt. Ik heb een eigen procedé en receptuur ontwikkeld en wrijf de inkt op basis daarvan poetsend in de schoen. Die inkt en ook de door mij gehanteerde techniek zijn het resultaat van veel proberen en praktijkervaring.”

De organisatie van Masters of LXRY hoorde van deze ontwikkeling en nodigde Bart Duivenvoorden uit om op de beurs zijn collectie te presenteren. Zondag 15 december demonstreert hij er voor belangstellenden het kleuren van zijn Duyf-schoenen. Ook biedt Duyf riemen van vol leer, die in dezelfde kleur als de schoenen gefinished kunnen worden

Als basis fungeert een blanke schoen (keuze uit twee modellen). Nadat in samenspraak met de klant een kleurkeuze is gemaakt, wordt de schoen handmatig in de gewenste kleur gebracht. Wie in de Duyf Brandstore in de Paarlaarsteeg 3 te Haarlem langs komt, kan kiezen uit zestien kleuren. De schoenen van Duyf worden ook door een groeiend aantal kwaliteits(schoenen)zaken verkocht. Daar heeft de klant elk seizoen een keuze uit zes basiskleuren.. Een bijkomend voordeel voor de detaillist is dat die niet hoeft te blijven zitten met incourante voorraden.

Bart Duivenvoorden (1982) werd in 2002 tijdens zijn opleiding aan de schoenmakerschool in Nieuwegein uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland. Na in de Haarlemse zaak van zijn vader twaalf jaar schoeisel te hebben gerepareerd, besloot hij in 2009 om het niet alleen bij reparaties te houden. Hij wilde ook ontwerpen en produceren. De geboorte van een exclusief merk was een feit: Duyf. Hij zette dat samen met zijn vriend en compagnon Eelco Mobron op en koos voor het vervaardigen van maatwerk in het hoogste marktsegment.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Sandro Takke

Post Author: Sandro Takke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*