Zara weigert kleding van angorawol uit de rekken te halen

Een tijdje geleden stond de modewereld op zijn kop toen bleek dat angorawol vaak op dieronwaardige wijze werd vergaard door Chinese producenten. PETA maakte een schokkend filmpje over hoe de konijnen gemarteld werden om toch maar langere wol te krijgen. H&M reageerde daarop meteen door de wol uit de rekken te halen en klanten zelfs op te roepen om hun trui terug binnen te brengen tegen een volledige terugbetaling. Een mooie geste, die de concurrerende keten Zara niet volgt.

Zara weigert om de angorawol uit de winkelrekken te halen. Volgens hen is dergelijke actie niet nodig bij hen “omdat klanten erop kunnen vertrouwen dat alle kledingstukken verantwoordelijk en ethisch gefabriceerd zijn.”

Naast H&M kondigden ook C&A , Tommy Hilfiger en Calvin Klein aan om te stoppen met de invoer van angoraproducten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*