Dit zegt jouw haarkleur over je karakter

Mensen gaan vaak af op je haarkleur om te ontdekken wat voor type persoon je bent. Tijd dus om enkele vaak voorkomende ideeën over haarkleuren op een rijtje te zetten:

Blondines worden vaak als hulpbehoevend en ‘needy’ omschreven. Wist je echter dat slechts 10% van de wereldbevolking van nature blond is? Vooral het goudblonde haar wordt vaak met flirterige types geassocieerd.

Brunettes worden aanschouwd als bereikbaar en vriendelijk. Bovendien denken mannen dat brunettes slimmer zijn, een situatie beter kunnen inschatten en mensen snel doorhebben. Ga je echter voor een diepbruine, bijna zwarte tint haar, weet dan dat het bijzonder moeilijk is om er ‘gezond’ uit te zien. Deze haarkleur wordt vaak geassocieerd met mysterie en creativiteit door mensen.

Roodharigen worden door heel wat mannen als ondeugend beschouwd. Slechts 2 tot 6% van de wereldbevolking is van nature roodharig. Roodharige vrouwen worden ook vaak beschouwd als avontuurlijk, erg open en bijzonder fier. Koperkleurige dames worden dan weer sneller geassocieerd met een passioneel karakter.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*