‘Superfake’ handtassen veroveren de markt

Het is bijna mode te noemen: handtassen van een duur merk dragen, terwijl je de tas op de illegale markt hebt gekocht en dus een neptas hebt. Experts zijn er achter gekomen dat er inmiddels nep-handtassen zijn die zo goed van kwaliteit zijn dat ze ook als zodanig worden verkocht. Namaakhandtassen zijn er al voor 10 of 20 euro, maar er bestaat inmiddels ook een complete branche ‘Superfakes’, die handtassen zo goed namaakt, dat ze voor een luttele 1000 euro verkocht worden. De tassen zijn dan vaak ook moeilijk van echt te onderscheiden, zelfs voor experts op het gebied van nep-artikelen.

De Amerikaanse auteur Mark Ellwood bracht vorige maand dan ook een boek uit over nepartikelen en de mogelijkheden om goedkoper te shoppen: ‘Bargain Fever’. “De term ‘Superfake’ werd geïntroduceerd omdat ze bijna onherkenbaar zijn,” zegt Ellwood. Overigens zijn de handtassen nog steeds een koopje te noemen, aangezien ze ondanks het dure prijskaartje, toch ‘slechts’ 20% kosten van de echte handtas.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*