Karl Lagerfeld’s schetsboeken uit de jaren ’60 te koop

Een pareltje voor de echte fashionata… Enkele schetsboeken van Karl Lagerfeld uit 1960 wordt komend weekend te koop aangeboden op een veiling in West Palm Beach. Het schetsboek, uit 1960, komt uit de nalatenschap van de oprichter van Lagerfeld’s oude werkgever bij Tiziani, Evan Richards (1924-1994) en wordt nu geveild onder grote belangstelling. Ook andere stukken uit de verzameling van Richards komen komende zaterdag onder de hamer, waaronder verschillende schetsboeken en losse tekeningen van Lagerfeld en Tiziani’s andere ontwerpers uit de jaren ’60. Ook honderden foto’s van grote modeshows uit die tijd, alsmede persoonlijke bedankjes van onder anderen Elizabeth Taylor, waar Lagerfeld in opdracht van Tiziani veel kleding speciaal voor heeft ontworpen, zullen worden geveild..

Tiziani ontwierp voor verschillende koningshuizen en andere celebrity’s, zoals Princes Marcella Borghese, Doris Duke,, Elizabeth Taylor en Gina Lollobrigida.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*