Hier moet je absoluut niet eten tijdens je dieet!

Gebak

Iedereen weet dat een gezonde en evenwichtige voeding een must is. Helaas weet niet iedereen dat ook de locatie waar je eet een belangrijke rol speelt. Hieronder even een overzicht van de best te vermijden eetlocaties.

1. In je eentje

Het is een afrader om helemaal alleen te eten. Dat geldt zeker voor de mensen die een dieet volgen, want alleen eten zet aan tot meer eten. Daar gaat je dieet dan. Het is dus aan te raden om gezellig met iemand samen te eten. Eén persoon volstaat al.

2. Bureau

Je bureau is geen eettafel. Als je aan je bureau eet ben je nog zo druk bezig met dingen, zodat je niet bewust eet. Een bureau is dus ook een dooddoener voor je dieet, het verdriedubbelt de kans op overeten. Daarbij, iedereen heeft toch recht op een pauze, of niet?

3. Het aanrecht

Iedereen heeft het al wel eens gedaan. Rechtstaand eten aan het aanrecht met je neus in de koelkast. Not done. Op die manier eten zorgt ervoor dat je geen afgelijnde porties eet. Als je kiest voor een keukentafel dan hebben je hersenen tijd om je eten netjes te analyseren. Ze zullen dan precies kunnen opnemen wat je eet, en hoeveel je eet. Eten aan de keukentafel zorgt bovendien sneller voor een ‘vol’ gevoel.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*