HEMA en MOAM starten samenwerking voor nieuwe producten

Hema logoHEMA is altijd op zoek naar verschillende vormen van samenwerkingen met externe design talenten die aansluiten bij het DNA van de organisatie en heeft dat in MOAM gevonden.

De intentie is om te gaan samenwerken over meerdere productgroepen, van dames mode tot accessoires en van keukentextiel tot woonartikelen. De keuze van de productgroepen zal in goed overleg gemaakt worden.

Voor najaar 2014 zal de nadruk liggen op damesmode, naast een aantal verschillende producten die MOAM voor HEMA gaat personaliseren. HEMA voegt de ontwikkelde producten toe aan het bestaande assortiment onder een afgeleide naam, MOAM voor HEMA.

Naar verwachting zullen de eerste artikelen dit najaar te vinden zijn in de Nederlandse HEMA vestigingen. De kernwoorden voor de nieuwe artikelen zijn “gemakkelijk”, “vertrouwd” en ook “vernieuwend” . Nekoui van MOAM geeft aan dat de uitdaging dan ook ligt in die begrenzing. In Maart 2014 wordt bekend gemaakt welke ontwerpers meewerken aan de ontwikkeling van de producten.

,,De samenwerking met HEMA is voor ons een perfecte match; oer-Nederlands, clean en multifunctioneel. Toen HEMA ons vroeg om samen te werken en onze collectie te willen produceren en verkopen in meer dan 200 filialen heb ik dan ook meteen ja gezegd. Het is een unieke kans om voor zo’n groot en gewaardeerd Nederlands bedrijf te mogen ontwerpen”; aldus Martijn Daniel Nekoui, initiatiefnemer en oprichter van MOAM.

“Binnen HEMA zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing en kijken wij veel naar jong talent. Dit doen we van oudsher voor studenten vormgeving door middel van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd. Dat we nu samen met net afgestudeerde talenten binnen MOAM nieuwe producten gaan ontwikkelen, sluit dan ook perfect aan bij onze wens om verschillende vormen van samenwerkingen tot stand te brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat er in het najaar een aantal mooie nieuwe echt HEMA producten in de winkels te vinden zijn die bereikbaar zijn voor iedereen.”: licht Rob van Thiel, hoofd styling HEMA , toe.

MOAM is opgericht door Martijn Nekoui in 2013, vanuit de gedachte dat Nederland veel kennis in huis heeft die overgedragen dient te worden aan een nieuwe generatie. Het is een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse industrie. MOAM werkt multidisciplinair binnen de verschillende culturele sectoren als mode, fotografie en moderne kunst en combineert op deze manier creativiteit met de kennis uit de industrie. MOAM ontwikkelde eerder evenementen voor de Bijenkorf, musea als FOAM en EYE en werkte samen met onder andere Jan Taminiau, Frans Molenaar, Doutzen Kroes en Vogue.

Meer informatie is te vinden op www.hema.nl.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*