Amsterdamse modeontwerpster Sheila de Vries viert 40-jarig jubileum

De Amsterdamse modeontwerpster Sheila de Vries zit veertig jaar in het vak. Op maandag 17 maart viert zij op feestelijke wijze haar jubileum met een afwisselende catwalkshow in het Amsterdamse Okurahotel. Onder de genodigden bevinden zich naast pers, cliënten en zakenrelaties vele bekende Nederlanders. Sheila ontwerpt tot op de dag van vandaag voor HKH prinses, toenmalig Koningin Beatrix.Op de catwalk worden de meest glamoureuze creaties uit de afgelopen 40 jaar getoond gevolgd door nieuwe droomontwerpen en een nieuwe designcollectie voor Witteveen. Het jubileum wordt gepresenteerd door Anouk van Nes.

Sheila de Vries is een fenomeen in de Nederlandse modewereld. Zij was de eerste Nederlandse designer die op de Amerikaanse nationale televisie doorbrak
met haar eigen televisieprogramma en kleding ontwierp voor Hollywood sterren. Met haar karakteristieke hoofd, werd zij niet voor niets de Nederlandse Doris Day genoemd. Ook in Nederland beviel televisiewerk haar wel: zo was zij één van de eerste modeontwerpers met een eigen stylingprogramma. Onder bekend Nederland is er daarnaast bijna niemand meer te vinden die niet is getrouwd in een bruidsjurk van Sheila; van Linda de Mol en Liz Snoyink tot aan Willeke Alberti, allemaal droegen zij op de mooiste dag van hun leven een Sheila de Vries.Nationale erkenning in Nederland kreeg zij op het allerhoogste niveau door toenmalig Koningin Beatrix, die haar vroeg haar vaste designer te worden. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam verraste haar, namens het staatshoofd, in 2011 met de versierselen behorende bij de Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Naast couture ontwerpt Sheila de Vries, de Grande Dame van de Mode, een schitterende designcollectie in een gelimiteerde oplage, speciaal voor Witteveen.
Deze collectie is vanaf 20 maart, uitsluitend in de winkels van Witteveen, verkrijgbaar.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Sandro Takke

Post Author: Sandro Takke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*