Zo ziet jouw keuken er in de toekomst uit!

KeukenAls het van de wetenschappers afhangt, wordt ons leven de komende maanden nog wat gemakkelijker. Zo zijn ze volop nieuwe technologieën aan het ontwikkelen om koffie zetten, groenten kweken en eten aankopen een pak gemakkelijker te maken. Een overzicht van de drie opmerkelijkste nieuwe ontdekkingen:

1. Keukenkast om te kweken: Zowel Philips als Bosch zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een keukenkast die toelaat om binnenin je eigen groenten en kruiden te kweken. Door de temperatuur en lichtintensiteit onder controle te houden zou de kans op een geslaagde oogst 100% moeten zijn.

2. Koffiezetten: binnenkort heb je geen behoefte meer aan een koffiezetapparaat. Het Deense bedrijf Scanomat is namelijk bezig om een koffiezetsysteem te ontwikkelen dat aangesloten wordt op de waterleiding. Met behulp van een smartphone kan je dan simpelweg kiezen welke koffie je wenst. Het enige wat jij nog moet doen is je kopje onder de waterkraan houden om de koffie uit de kraan te zien stromen.

3. Voedsel aankopen: geen zin om naar buiten te trekken om je voedsel aan te kopen? Chinezen zijn volop bezig een 3D-printer te ontwikkelen waarmee je voedsel kan printen. In het toestel zelf zitten suiker, proteïnen en koolhydraten verwerkt waardoor je voedsel ook effectief eetbaar is. Of het ook smakelijk is, laten we in het midden.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*