Zo krijg je de perfecte wenkbrauwen

WenkbrauwJe wenkbrauwen zijn het visitekaartje van je gezicht. Als zij onverzorgd zijn, komt je hele uiterlijk al snel wat sjoffel over. En toch zien vrouwen op tegen het epileerklusje, vooral omdat het zo’n pijnlijke bedoeling kan zijn. Volgens visagisten is er echter een manier om het epileerklusje snel te laten voorbij gaan zonder al te veel ongemak. Een overzicht van hun tips:

1. Sommige vrouwen wrijven eerst met een ijsblokje over de wenkbrauw om het gebied wat te verdoven vooraleer ze aan het epileren slaan. Geen goed idee volgens specialisten. De koude maakt je huid enkel maar kwetsbaarder, waardoor je meer schade kan aanrichten dan nodig is bij het epileren. Kies daarom voor een warm washandje en leg dat een tijdje op je wenkbrauwen. Zo zullen de poriën zich openen en gaat het epileren een pak gemakkelijker.

2. Zorg ervoor dat je weet waar het begin- en eindpunt van je wenkbrauw zou moeten liggen. Neem een make-upborstel en plaats die zachtjes verticaal tegen het onderste deel van je neus. Het punt waarop je borstel eindigt is het beginpunt van je wenkbrauw. Leg nadien de make-upborstel tegen de onderkant van je neus en laat hem langs de buitenste ooghoek gaan. In dat verlengde ligt het eindpunt van je wenkbrauw.

3. Ben je niet tevreden over de kleur of volheid van je wenkbrauwen dan kan je ze bij kleuren met een wenkbrauwpotloodje of wenkbrauwpoeder. Zorg ervoor dat je kleur nooit te hevig is en kleur de wenkbrauw mee in met de groei van de haartjes. Trek geen lange lijnen maar korte lijntjes, net zoals je wenkbrauwen er zelf uitzien om het meest natuurlijke effect te bekomen.

4. Gebruik een wenkbrauwkammetje om je wenkbrauwen netjes in hun natuurlijke vorm te kammen. Zelfs zonder enige vorm van epilatie of bijkleuring lijken je wenkbrauwen meteen een stuk netter en minder rommelig. Wil je dat effect zo lang mogelijk behouden? Doe dan een beetje haarlak op het borsteltje en kam snel door terwijl de lak nog nat is. Zo fixeer je als het ware je wenkbrauwen, maar je kan ook gewoon wenkbrauwgel kopen bij de drogisterij.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*